Hoeveel zijn zilverbaren waard?

Net als bij goudbaren, worden zilverbaren in verschillende gewichten geslagen. Er zijn voor de startende belegger en spaarder ook zilverbaren van 100 gram en zelfs van 31,1 gram (precies een Troy Ounce). Omdat zilverbaren moeten voldoen aan allerlei kwaliteitseisen met een precies omschreven gewicht en zuiverheid, zijn ze voor een zilverbaren inkoop relatief snel te taxeren. Van belang is dan alleen nog de actuele zilverprijs van de dag waarop u uw zilverbaren wilt verkopen.

Zilverbaren en zilveren muntbaren

Naast de wat zakelijkere zilverbaren worden er ook zilverproducten gesmolten, die een soort mengvorm van broodjes zilver en zilveren munten zijn: muntbaren. Muntbaren zien er op het eerste gezicht uit als zilverbaren, maar er is een rond muntstempel in gedrukt en een nominale waarde, alsof het om een zilveren munt gaat. Een mooi voorbeeld is de muntbaar Umicore Andorra, een ‘broodje’ met een ronde stempel waarop een vliegende adelaar is te zien; een wettig betaalmiddel in het Vorstendom Andorra.

Gratis taxatie van uw zilverbaren

Overweegt u uw zilverbaren te verkopen? Kom dan vrijblijvend bij ons langs zodat wij u kunnen vertellen wat uw zilver bij verkoop oplevert. Een afspraak maken is niet nodig; u kunt bij ons gewoon binnenlopen voor een gratis taxatie en directe inkoop van uw zilverbaren.

WhatsApp icon